Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

Dziś mam dla Was przepis na szybkie i proste ciasteczka owsiane. Składają się tylko z trzech składników. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na dłuższe podróże, wyprawy w góry, gdy mamy tak ciepło na dworze jak ostatnio i ciężko coś zapakować do plecaka, żeby się nie popsuło po drodze. Dają mnóstwo energii i są naprawdę pyszne! Dodatkowo są bezmleczne i bezglutenowe 😉

Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

Składniki:
1. 3 banany
2. 300g płatków owsianych
3. 250g masła orzechowego

Przygotowanie:
1. Banany rozgnieść widelcem w miseczce.
2. Dodać płatki owsiane i masło orzechowe.
3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim łyżką ciasteczka.
5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 15-20 min.
6. Mi wyszły 33 ciasteczka takiej wielkości, jak na zdjęciu.

Ciasteczka owsiane

Smacznego!

Wydrukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *