Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

Dziś mam dla Was przepis na szybkie i proste ciasteczka owsiane. Składają się tylko z trzech składników. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na dłuższe podróże, wyprawy w góry, gdy mamy tak ciepło na dworze jak ostatnio i ciężko coś zapakować do plecaka, żeby się nie popsuło po drodze. Dają mnóstwo energii i są naprawdę pyszne! Dodatkowo są bezmleczne i bezglutenowe 😉

Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

Składniki:
1. 3 banany
2. 300g płatków owsianych
3. 250g masła orzechowego

Przygotowanie:
1. Banany rozgnieść widelcem w miseczce.
2. Dodać płatki owsiane i masło orzechowe.
3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim łyżką ciasteczka.
5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 15-20 min.
6. Mi wyszły 33 ciasteczka takiej wielkości, jak na zdjęciu.

Ciasteczka owsiane

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka „Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.