Gryczano-kakaowe placuszki z jabłkiem

Uwielbiam jabłka i wszystko co z nimi związane. Jeśli masz podobnie, ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu. Połączenie mąki gryczanej z kakao i jabłkami daje niesamowity efekt. Spróbuj! 🙂

Składniki:
1 szklanka mąki gryczanej
1 duże jabłko
1 łyżka kakao
1 łyżka ksylitolu/erytrytolu
2 jaja
3 łyżki mleczka kokosowego

Przygotowanie:
1. Przesianą przez sito mąkę wymieszać z kakao i ksylitolem.
2. Dodać jaja i mleczko koksowe.
3. Wszystko dokładnie wymieszać, gdy będzie zbyt gęste, można dodać jeszcze trochę mleczka kokosowego
4. Połówkę jabłka obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Drugą połówkę można pokroić w plastry, posypać cynamonem i zjeść razem z placuszkami, jak ja to zrobiłam lub też drobno pokroić i dodać do masy.
5. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu lub na oleju kokosowym. Jak kto woli 🙂

P1080696

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka „Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.