Kotleciki pieczarkowo-drobiowe

Czasami jest tak, że najsmaczniejsze potrawy powstają z niczego i nieplanowanie. I tak było tym razem. Nie miałam pomysłu na obiad, a w lodówce miałam pudełko pieczarek i dwie piersi z kurczaka, więc zrobiłam kotleciki. Wyszły tak dobre, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem.

kotleciki pieczarkowo drobiowe

Kotleciki pieczarkowo-drobiowe

Składniki:
1. 2 piersi z kurczaka
2. 500g pieczarek
3. 1 cebula
4. 2 jajka
5. 2 łyżki mąki ryżowej
6. Koperek
7. Sól, pieprz
8. Olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić.
2. Pieczarki zetrzeć na tarce i udusić na patelni.
3. Mięso z kurczaka zmielić.
4. Koperek drobno posiekać.
5. Wszystko razem dokładnie wymieszać za jajkami i mąką.
6. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
7. Uformować kotleciki i usmażyć na patelni.
8. Mi z podanych proporcji wyszło 25 kotlecików.

Tu na zdjęciu mam je z ugotowaną fasolką szparagową i ogórkami małosolnymi 😉

kotleciki pieczarkowo drobiowe

Smacznego!!!

Wydrukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *