Spaghetti ze szpinakiem i łososiem

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Szpinak! Wiele osób go nienawidzi, źle im kojarzy się z dzieciństwem, a inni go wprost uwielbiają. Ja należę do tych drugich. Bardzo lubię szpinak i często go wykorzystuje w swoich daniach. Na blogu możecie go znaleźć jeszcze m.in. w przepisie na zielone tosty czy roladkę z indyka. I warto jeść szpinak. Zawiera wiele cennych witamin i składników mineralnych, a w tym jest dobrym, roślinnym źródłem żelaza.

Spaghetti ze szpinakiem i łososiem

Składniki
1. 250g mrożonego szpinaku lub kilka garści świeżego
2. 150g wędzonego łososia lub wcześniej upieczonego
3. 60g makaronu
4. 1 mała cebulka
5. Oliwa z oliwek
6. Sól, pieprz, płatki czosnku, bazylia

Przygotowanie:
1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie.
2. Dodać szpinak i razem dusić do miękkości.
3. Dodać pokrojonego łososia.
4. Makaron ugotować al dente.
5. Wszystko razem wymieszać na patelni z przyprawami.

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

  Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *