Spaghetti ze szpinakiem i łososiem

Szpinak! Wiele osób go nienawidzi, źle im kojarzy się z dzieciństwem, a inni go wprost uwielbiają. Ja należę do tych drugich. Bardzo lubię szpinak i często go wykorzystuje w swoich daniach. Na blogu możecie go znaleźć jeszcze m.in. w przepisie na zielone tosty czy roladkę z indyka. I warto jeść szpinak. Zawiera wiele cennych witamin i składników mineralnych, a w tym jest dobrym, roślinnym źródłem żelaza.

Spaghetti ze szpinakiem i łososiem

Składniki 1. 250g mrożonego szpinaku lub kilka garści świeżego 2. 150g wędzonego łososia lub wcześniej upieczonego 3. 60g makaronu 4. 1 mała cebulka 5. Oliwa z oliwek 6. Sól, pieprz, płatki czosnku, bazylia

Przygotowanie: 1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. 2. Dodać szpinak i razem dusić do miękkości. 3. Dodać pokrojonego łososia. 4. Makaron ugotować al dente. 5. Wszystko razem wymieszać na patelni z przyprawami.

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

  Smacznego!!!

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka „Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.