Znacie takie danie jak strogonow? Lubicie? Bo ja bardzo! 😀
Lubię te połączenie składników i jego wyraźny smak. Dlatego dziś dzielę się z Wami przepisem, według którego ja przyrządzam te danie 😉 Zachęcam do wypróbowania i przygotowania na niedzielny obiad w Nowy Rok! Na pewno Wam posmakuje, zachwyci gości i rozgrzeje w chłodny dzień. 😉

Strogonow

Składniki:
1. 1 kg mięsa wołowego
2. 3 cebule
3. 700 g pieczarek
4. 3 łyżki koncentratu pomidorowego
5. 4 marchewki
6. 3 szklanki wody
7. Olej kokosowy
8. Sól, pieprz, ostra papryka

Przygotowanie:
1. Mięso wołowe pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
2. Cebulę zeszklić.
3. Pieczarki pokroić w plasterki i udusić.
4. Marchewki przekroić wzdłuż i pokroić na plasterki.
5. Wszystko włożyć do garnka, zalać wodą – w razie potrzeby, gdyby danie było za gęste, można jej dolać.
6. Dodać koncentrat i przyprawy.
7. Wszystko razem dusić pod przykryciem ok. 1 godziny.
8. Z podanych proporcji wychodzi dość duża porcja, więc jeśli gotujecie tylko dla siebie, warto zmniejszyć proporcje 😉

p1100272Smacznego!

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka „Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.