Wypasiony omlet owocowy

Jajka mają to do siebie, że za ich pomocą można zrobić mnóstwo pysznych rzeczy, zarówno na słodko jak i wytrawnie. Mi najbardziej smakują w formie jajecznicy lub omletów. I dziś mam dla Was przepis na jeden z moich ulubionych omletów.

Wypasiony omlet owocowy

Składniki:
1. 3 jajka
2. 3 łyżki mąki ryżowej
3. Pół łyżeczki proszku do pieczenia
4. 1 banan
5. 2 garście malin
6. Masło orzechowe
7. Jogurt kokosowy
8. Oliwa z oliwek

Przygotowanie:
1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Można dodać odrobinę soli.
2. Do piany dodać żółtka i razem ubijać.
3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać.
4. Banana rozgnieść widelcem i dodać do masy.
5. Wszystko razem delikatnie wymieszać.
6. Na patelni rozgrzać oliwę i wylać masę.
7. Smażyć, aż dół się zarumieni, a góra będzie ścięta, a następnie przewrócić na drugą stronę. Ja przyznaję, że nie zawsze mi się to udaję, więc często zanim przewrócę omleta, to dzielę go na pół.
8. Po usmażeniu podzielić na 4 części. Ja dwie posmarowałam jogurtem, a dwie masłem orzechowym i posypałam malinami.

omlet

Smacznego!!!

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka „Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.