Mocno orzechowe lody bakaliowe!

Lato w pełni, a ostatnie upały dają się nam mocno we znaki. Każdy szuka sposobu, żeby się ochłodzić. Najlepiej sprawdzą się tutaj domowe lody. Polecałam Wam już moje ulubione lody bananowe, a dziś na długi weekend mam dla Was przepis na pyszne mocno orzechowe lody bakaliowe! 😉

Mocno orzechowe lody bakaliowe

Składniki:
1. 2 dojrzałe banany
2. 4 łyżki gęstego mleczka kokosowego z puszki (może też być jogurt naturalny/kokosowy)
3. 2 łyżki masła orzechowego – opcjonalnie
4. 2 garście bakali

Przygotowanie:
1. Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki – najlepiej na całą noc.
2. Wyjąć plasterki bananów, dodać mleczko kokosowe, masło orzechowe i zblendować.
3. Wymieszać z bakaliami. Zostawić trochę do posypania na wierzch 😉

Smacznego!

 

Przyłącz się do konwersacji

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka “Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka “Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.