Tosty chodziły za mną od dłuższego czasu. Takie pyszne, chrupiące, ciepłe… Jednak u mnie odpadają takie zwykłe, z chleba tostowego. I ostatnio koleżanka zainspirowała mnie i powstały tosty z płatków gryczanych i jajek. To jest podstawa. A z dodatkami można kombinować dowolnie. Naprawdę warto spróbować, bo są pyszne!

Zielone tosty gryczane

Składniki:
1. 1,5 szklanki płatków gryczanych
2. 4 jajka
3. 225g mrożonego szpinaku
4. Sól, pieprz, słodka i ostra papryka
5. Dobrej jakości szynka lub inne dowolne dodatki np. plasterki cukinii, pomidora, ser żółty, mozzarella itp.

Przygotowanie:
1. Szpinak rozmrozić i drobno pokroić. Odcisnąć wodę.
2. Płatki wymieszać z jajkami, szpinakiem i przyprawami.
3. Toster nagrzać, nałożyć łyżką masę, na to plasterek szynki i na szynkę jeszcze raz masę.
4. Piec ok. 4-5 min.
5. Z podanych składników wyszły mi 3 takie porcja ja na zdjęciu.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka „Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.