Pudding z chia kokosowo-wiśniowy

Dziś mam dla Was przepis na pyszny, letni i orzeźwiający deser. Jest to pudding z chia kokosowo-wiśniowy. Idealny na zbliżające się ciepłe dni. Dodatkowo jest w słoiczku, dzięki czemu można go zabrać ze sobą do pracy lub na wycieczkę rowerową 😉 Kto spróbuje?

Pudding z chia kokosowo-wiśniowy

Składniki:

350 ml mleka kokosowego bez cukru
1 łyżka ksylitolu
4 łyżki nasion chia
1 galaretka o smaku wiśniowym
2 szklane słoiczki

Przygotowanie:

1. Szklankę mleka (250ml) lekko podgrzać, żeby było letnie. Wsypać nasiona chia. Dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 2h. Miedzy czasie kilka razy przemieszać, żeby nie było grudek.
2. W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę. Gdy będzie lekko ciepła dodać 100ml mleka kokosowego. Poczekać, aż zacznie gęstnieć.
3. W słoiczku warstwami ułożyć pudding z chia i wiśniową galaretkę.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka “Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.