Dziś mam dla Ciebie przepis na szybkie i proste ciasteczka owsiane z masłem orzechowym. Składają się tylko z trzech składników. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na dłuższe podróże. Będą pomocne podczas wyprawy w góry, gdy mamy tak ciepło na dworze jak ostatnio i ciężko coś zapakować do plecaka, żeby się nie popsuło po drodze lub nie rozpuściło. Dają mnóstwo energii i są naprawdę pyszne! Dodatkowo są bezmleczne i bezglutenowe 😉
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym
Składniki:
1. 3 banany
2. 300g płatków owsianych
3. 250g masła orzechowego
Przygotowanie:
1. Banany rozgnieść widelcem w miseczce.
2. Dodać płatki owsiane i masło orzechowe.
3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim łyżką ciasteczka.
5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 15-20 min.
6. Mi wyszły 33 ciasteczka takiej wielkości, jak na zdjęciu.