Jagodzianki w kokilce

Lubisz jagodzianki? Dla mnie jagodzianki, pierogi z jagodami i w ogóle jagody to smak dzieciństwa. Pamiętam, jak z babcią chodziłam do lasu i w słoiki zbierałyśmy jagody. A potem babcia robiła mi w garnuszku jagody ze śmietaną i cukrem! To był piękny czas 😉 Natomiast dziś mam dla Ciebie przepis na jagodzianki w kokilce. Ostatnio ciasto jogurtowe z jagodami cieszyło się dużym zainteresowaniem, to myślę, że jagodzianki w kokilce jeszcze bardziej Ci posmakują 😉

Jagodzianki w kokilce

Składniki:

4 jajka
180g mąki kukurydzianej
300g jogurtu kokosowego
3 łyżki ksylitolu
200g jagód (mrożone lub świeże)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Porcja na 2 kokilki 😉

Przygotowanie:

1. Jajka ubić z ksylitolem na puszystą masę.
2. Dodać jogurt i wymieszać.
3. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
4. Do kokilek wyłożyć część masy, posypać jagodami i wyłożyć pozostałą część masy.
5. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 40 min.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Cześć!

Nazywam się Marta Skoczeń. Dietetyka to moja praca i pasja. Uwielbiam pomagać ludziom w rozwiązywaniu ich problemów zdrowotnych. Chcę pokazać, że za pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze.

Odbierz darmowy rozdział

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy rozdział mojego ebooka „Niedoczynność tarczycy i Hashimoto w pigułce”.

Ta strona korzysta z ciasteczek (pliki cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Przekazując swoje dane w trakcie korzystania ze strony wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie i przechowywanie na serwerze. Dane te są przechowywane w sposób bezpieczny, a ich administratorem jest Marta Skoczeń prowadząca działalność pod nazwą Poradnia dietetyczna „Apetyt na Życie” specjalista ds. żywienia Marta Skoczeń. W każdej chwili możesz żądać ich usunięcia za pomocą formularza kontaktowego.