Od dawna chodził za mną taki orzeźwiający deser z mango. Postanowiłam więc zrobić kokosowy pudding chia z mango. W sklepie chciałam kupić całego mango i użyć do deseru. Ale przypadkiem trafiłam na pulpę z mango i z nią postanowiłam spróbować. Stwierdziłam, że będzie szybciej 😉
Kokosowy pudding chia z mango
Chciałam zrobić piękne zdjęcia deseru w słoiczku. Jednak się nie udało. Warstwy w słoiczku wyszły mi trochę nierówno. Tak się zastanawiałam, czy zrobić jeszcze raz deser? I wtedy zrobić piękne zdjęcia? Ale z drugiej strony, przecież nie zawsze musi być pięknie i idealnie. Deser jest pyszny, a nierówne warstwy nie odejmują mu smaku. Nie wszystko musi nam wychodzić perfekcyjnie, nie każde danie musi być idealnie podane. Może być wystarczająco dobrze. A Ty jak myślisz? Zgadzasz się ze mną? Masz inne zdanie?
Składniki:
500 ml napoju kokosowego bez cukru
4 łyżki nasion chia
1 łyżka ksylitolu
450g pulpy z mango
Przygotowanie:
1. Napój kokosowy lekko podgrzać z ksylitolem. Dodać nasiona chia.
2. Słodzić w lodówce, aż zgęstnieje.
3. W słoiczku warstwami ułożyć pudding z chia i pulpę z mango.
Smacznego!
P.S. Polecam Ci inne moje desery w słoiczku – wiśniowy i orzechowy 😉 A Ty jakie desery w słoiczku lubisz najbardziej?